Dervișul nebun

Spread the love
  •  
  •  
  •  

„Amestecă mereu ca să nu se prindă”!

Amestec în vâscoșenia sufletului cu linguroiu’ mistic al destinului sculptat cu măiestrie de mâinile bătătorite-n artroze  ale uni meșter făurar de „undeva” de la o margine de drum.
Amestec o seară caldă de septembrie cu miros turbat de cimbru abia șmicurat peste fatidicul an de mult prea puțină grație 2020, undeva la Dridu. Motanul Tom pricopsit de pe la vecini face „cozonăcei” pe o pernă veche fredonându-și tinerețile-n tors de tractorist purecos și sociabil. După 7 ore de muncă în echipă „cuscrească” ingredientele pregătite cu iubire au fost aruncate după rânduiala din strămoși în hăul fierbinte al ceaunului.
Miros a jar și fum, vinete și ceapă. Miros în toamna mea a toamnă abia-ncepută. Miros deci exist! Covid free! Miros a aburi de zacuscă tânără. Amestec calm, deplin, împăcat în neliniștea mea cu gust de scotch de 12 ani.

Bogdan Uritescu
Bogdan Uritescu

Amestec trecut cu viitor.
„Ca să nu se prindă”.
Amestec tremur, lacrimă, măiestrie și declin.
Amestec spaimă, gând,urlet, zâmbet.
„Ca să nu se prindă”.
Arunc în ochiul ciclonic al zacuștii îndoieli canibale despre un trecut neîntâmplat încă sau un viitor demult uitat care nu mai e cum a fost.
„Ca sa nu se prindă”.
Devin alunecosul absolut ca să nu se prindă de mine griji, nevoi, dorințe și-ndoieli care mă bombardează meticulos, necontenit în ăst an oribil. Alunece-ndelături tristețile-mi perfide! Îmi caut sensul în sensul mestecării din ceaun. Mă-nvârt în cerc cu zgomot hâd de pe pereți metalici. Îmi dau seama că in oală fiind nu poți păduri cutreiera. E nevoie de o învârtire mai aprigă. Neconvențională. Ieșită din tipare care antrenată centrifugal să te arunce afară din ceaun.
Amestec în „mehlemul vrajbei mele” constant, mai hotărât ca oricând.
„Ca să nu se prindă”.
Devin una cu linguroiu’ și mă-nvârt derviș nebun cu fustă de zacuscă-n 50kg de tuci, tuciul meu, bula mea, prabușirea și construcția mea, declinul scris cu litere de abur pe ridicarea mea.
Liniște cât cuprinzi. Mistuit în hora învârtelii mele percep prezentul etern frecat pe un picioruș  de greier care sfărâmă stânca de granit în care îndoiala mea s-a sculptat singură.
Eu sunt nemișcat, reper stabil pentru un univers mișcăcios.
„O clipă stai!” Închin cu Faust penultima gură de scotch. Pe ultima o azvârl ștrengar pe nevăzute în magma fierbinte.
Simt prezentul în coada linguroiului.
Simt clipa în mirosul fabulos.
Simt forța în zgomotul frecării pe tabla groasă tuciurie.
Nu mă las învins de friguri și nevoi!
Arunc apăsarea ce m-apasă apăsător, cu nepăsare-n tuci și o amestec apăsat.
„Ca să nu se prindă”.
De mine.
Din lucruri mici îmi strâng puterea. Banalul va fi rampa mea de lansare. Acum știu cum. Voi face ce știu eu să fac cel mai bine. Dar voi face altfel. Dinafara tuciului.
„Think outside the tuci!”
Programul meu e gata. Pachetele de abilități sunt gata. În perioada asta ar merge perfect pentru că umple un gol imens în care convenționalul amestecat cu dulcea și calda  mediocritate scrise pe rețete false au îmbolnăvit  Ego-ul colectiv. Limbajul de lemn, șabloanele sau cutumele prin care noi ne raportăm la lume sau lumea se raportează la noi, prin care suntem cântăriți sau comparați, prin care ne definim apartenența la un grup, toate astea acum la ceas de seară îmi rânjesc hidos, penibil, ipocrit. Din adâncuri simt dezechilibrul ridicat pe aburi de zacuscă. Rânjesc la rându-mi parși, metalic. Simt că ce mestecam eu mai demult în foalele nebuniei mele, ar fi soluția! Sunt convins de asta!

„SPUBLIKING”.

Greutatea va fi cu adaptarea la net. Trebuie să contrabalansez lipsa supremă a  contactului uman. Acum știu cum. Video! În stilul meu. Exprimare sinceră. Liberă de prejudecăți. Simplu. Direct. Eficient. Doar fac filme de 35 de ani!
Mă simt în stropii de zacuscă pictați pe nădragii mei gri. Au sărit și pe motanul Tom nesinchisit de ei. Sunt înafara tuciului dar sunt și-n tuci. Sunt și nu sunt peste tot și în același timp.
Sunt zacusca.
Sunt amestec și-nvârtire.
Sunt clipa!
Sunt!
Nu-mi pierd speranța că sunt om.
Că pot.
Că vreau.
Devin.
Pur și simplu…
Într-o seară de septembrie cald m-am renăscut dintr-o zacuscă!

PS: Au ieșit 60 de borcane…

________

Despre Bogdan Uritescu

Atentie…Motor….Actiune !
Viața mea s-a învârtit în ultimii treizeci și patru de ani cu toate vitezele, încadraturile, montajele, gusturile, mirosurile și senzațiile în jurul acestor cuvinte.
Copilăria mi-am trăit-o mereu în joc, natură, curiozitate și sport dar ceva inexplicabil mă atrăgea puternic spre teatru – printre actori, regizori, pictori și sculptori acolo unde participă activ un om – Valentin Uritescu, actor consacrat și tată special cu viziuni despre educație, situate mult înaintea vremurilor sale, viziuni ce mi-au condimentat copilăria într-un mod nebunesc, liber, creator, paradisiac.
Multe din abordările, exercițiile și  tehnicile pe care le folosesc acum sunt inspirate din trăirile și experiențele mele de atunci.

Bogdan Uritescu
Bogdan Uritescu

Sunt Actor, Regizor, Scenarist, Stunt Coordinator – specializat în  Coregrafia Luptelor, Acrobație, Căderi Combinate, Dinamica Mișcării, Expresivitate Corporală- Instructor de Kung Fu, NLP Practitioner, Points Of you Practitioner…
Am cincizeci și unu de ani. Vremurile s-au schimbat. Valorile s-au schimbat. Am avut o “revelație”…Trebuie să fac altceva de aici înainte. Trebuie să mă reinventez. Simt că pot să ajut oamenii pentru că oricum  am făcut-o intuitiv de atâtea ori și atunci m-am simțit împlinit.. Experiența mea  profesională de peste treizeci  de ani  în Cinema, Teatru, Evenimente, Seriale, Emisiuni și Show-uri Tv o voi folosi  acum ca Trainer – simplu, direct și eficient  într-un stil  inedit și spectaculos aplicat cu mult umor Dezvoltarii Personale in traininguri, cursuri, workshop-uri  și teambuilding,  unde cursanții experimentează realitatea prin situații, stări, emoții, trăiri și acțiune descoperind părti ascunse  din universul fabulous al SINELUI.
O voce interioară mă va călăuzi mereu: Desprinde-te de ”Convențional”. Schimbă regulile “Jocului”. Sparge “Tiparele”. Scrie-ți “Rolul vietii”.  Regizează-ți “Succesul”. Puterea e la Tine.
Universul s-a mișcat. Coincidență sau nu… Eu sunt mai puternic și mai hotărât ca oricând. Dacă eu mă pot adapta și reinventa, atunci sigur îi pot convinge – în stilul meu și pe alții: Să viseze.. Să acționeze.. Să zboare liber spre FAPTA LOR.

Așa că atât am de zis:  Atenție…Motor…Acțiune !!!

Alte articole

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *