The Gatekeeper

Spread the love

„Cățeluș cu păru’ creț, pe la cuiburi se adună, fură rața din coteț
Trece lebăda pe ape și se jură că nu fură
Se ascund prin rămurele dar l-am prins cu rața-n gură!
Noapte bună!”

Sau despre cum poți controla credibil HAOSUL în situația, contextul și conjunctura actuală.

Stai în casă și privești  online la oglinda lumii. Ești asaltat printre multe altele de sfaturi, metode, soluții, exemple despre cum să-ți petreci timpul ingenios stând în casă, ce acțiuni normale, logice, ciudate sau exagerate să faci pentru a suplini lipsa de activitate. Sunt o grămadă de lucruri absolut banale, simple, ingenioase sau cel puțin penibile care au menirea să te distragă și să-ți dea putere acum când treci printr-o situație făra precedent.

Bogdan Uritescu
Bogdan Uritescu

Dar nimeni nu-ți spune absolut nimic despre stare: dacă nu ai pur și simplu chef să faci asta. Paradoxal, discuțiile pe mess sau telefon se diminuează, simți cum oamenii se retrag in cochiliile nautilice, închid porți și geamuri, trag obloane, își pun măști peste zâmbete, se dezinfectează de comunicare, se înstrăinează, se măsoară, se cântăresc doar pentru a căuta elemente contrarii, se resping. E ca și cum ar goli galopant rafturile de produse într-o înghesuială de însingurați.
Panica, stresul, regulile noi, rutine întrerupte, angoasa unui viitor sumbru sau incert împreună cu presiunea știrilor amestecate cu telecomanda disperării mascate conduc la o stare abulică în care ființa ta chinuită  se cufundă resemnată devorată incet și implacabil de misterioasele nisipuri mișcătoare căutându-și pacea, liniștea, scăparea.
Toate astea au efect asupra ta pentru că ești imperfect omule! Ești plin de defecte. Ești greșit. Ești stângaci. Ești șovăielnic și slab. Și mai ales ești superficial pentru că te cauți doar în exterior! Autoizolarea e o ocazie unică, o oportunitate miraculoasă care strigă mut la tine să te cauți în interior. Trebuie s-o auzi doar. S-o traduci. Poți fi mai bun, în orice mediu, în orice împrejurări. Află că, oameni imperfecți fac lucruri minunate! Supune-ți imperfecțiunea și pune-o să lucreze pentru tine! Acceptă-ți defectele și jonglează cu ele! Primește provocarea autoizolării!
Unde ești- FII! Unde vrei să ajungi- DEVINO! Adună-ți temperatura emoțională interioară transpirată din adâncuri ascunse, răspândește-o strănutat și tușește-o contagios în jur! Molipsește-i și pe ceilalți de sens, de iubire! Hai nu fii timid doar știu că ești imperfect! Abandonează scuzele, justificările penibile, blocajele! Nu-ți mai pune piedici! Contaminează-te! Fii bolnav de pasiune!
Dacă ai și un animăluț pe lângă tine, agață-te de privirea lui și fă din ea biciul destinului tău. Lovește-ți cu el îndoielile și  neâncrederea, spaimele și frustrarea!
Ascultă-ți dimineața ecoul aburit din cana de cafea care-ți șoptește aromat că poți crește oriunde, numai dacă tu  vrei asta, doar e în ADN-ul tău. Privește-ȚI  sincer minunăția, bucuria, puterea, frumusețea pentru că și ele te privesc pe TINE. E ca și cum te-ai afla în fața unei porți. O poartă magică. O poartă prin care odată intrat realizezi că de fapt nu există nicio poartă. O poartă spre simțire, imaginație, intuiție, creativitate și întrebări scormonitoare adânc în fiintă.
Lasă-ți umbra să bată la poartă. Strigă-te afară. Răspunde-ți.  Dezbracă-te de TINE și pășește gol dincolo de umbra ta fără sa judeci. Întâmpină-te. Ascultă-te. Trăiește-ți clipa căci dincolo te așteaptă fapta. Fapta ta. Așadar, înfăptuiește!
Tu cel care intri, lasă  afară orice îndoială, spaimă, suferință sau prejudecată. Îndrăznește omule și pășește ! Eu sunt doar portarul. Te aștept dincolo. DINCOLO de TINE

Intri?

_______

Despre Bogdan Uritescu

Atentie…Motor….Actiune !
Viața mea s-a învârtit în ultimii treizeci și patru de ani cu toate vitezele, încadraturile, montajele, gusturile, mirosurile și senzațiile în jurul acestor cuvinte.
Copilăria mi-am trăit-o mereu în joc, natură, curiozitate și sport dar ceva inexplicabil mă atrăgea puternic spre teatru – printre actori, regizori, pictori și sculptori acolo unde participă activ un om – Valentin Uritescu, actor consacrat și tată special cu viziuni despre educație, situate mult înaintea vremurilor sale, viziuni ce mi-au condimentat copilăria într-un mod nebunesc, liber, creator, paradisiac.
Multe din abordările, exercițiile și  tehnicile pe care le folosesc acum sunt inspirate din trăirile și experiențele mele de atunci.

Bogdan Uritescu
Bogdan Uritescu

Sunt Actor, Regizor, Scenarist, Stunt Coordinator – specializat în  Coregrafia Luptelor, Acrobație, Căderi Combinate, Dinamica Mișcării, Expresivitate Corporală- Instructor de Kung Fu, NLP Practitioner, Points Of you Practitioner…
Am cincizeci și unu de ani. Vremurile s-au schimbat. Valorile s-au schimbat. Am avut o “revelație”…Trebuie să fac altceva de aici înainte. Trebuie să mă reinventez. Simt că pot să ajut oamenii pentru că oricum  am făcut-o intuitiv de atâtea ori și atunci m-am simțit împlinit.. Experiența mea  profesională de peste treizeci  de ani  în Cinema, Teatru, Evenimente, Seriale, Emisiuni și Show-uri Tv o voi folosi  acum ca Trainer – simplu, direct și eficient  într-un stil  inedit și spectaculos aplicat cu mult umor Dezvoltarii Personale in traininguri, cursuri, workshop-uri  și teambuilding,  unde cursanții experimentează realitatea prin situații, stări, emoții, trăiri și acțiune descoperind părti ascunse  din universul fabulous al SINELUI.
O voce interioară mă va călăuzi mereu: Desprinde-te de ”Convențional”. Schimbă regulile “Jocului”. Sparge “Tiparele”. Scrie-ți “Rolul vietii”.  Regizează-ți “Succesul”. Puterea e la Tine.
Universul s-a mișcat. Coincidență sau nu… Eu sunt mai puternic și mai hotărât ca oricând. Dacă eu mă pot adapta și reinventa, atunci sigur îi pot convinge – în stilul meu și pe alții: Să viseze.. Să acționeze.. Să zboare liber spre FAPTA LOR.

Așa că atât am de zis:  Atenție…Motor…Acțiune !!!

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *