2020, anul care mi-a lăsat sufletul în pielea goală

Spread the love

Toate trec, îmi spun… Chiar și asta va trece. Și după ce va fi trecut, tot ceea ce contează este cine ești, cine ai rămas și câtă Lumină ai fost pentru cei din jur?
Era seara lui 11 martie, când un avion aterizând de la Frankfurt, mă lăsa pe Otopeni. Toată lumea era tăcută și grăbită.

Alice Nicolae
Alice Nicolae

Acea tăcere care te face sa auzi tot, să auzi mult.. Am avut dintr-o dată acea senzație stranie ca timpul a stat. Ca totul se mișcă cu încetinitorul… Ca sa poți pricepe. Să poti pricepe că trăiești istorie si că de mâine dimineață nimic nu va mai fi cum a fost. Ce imagine de film.
Da, povestea mea despre asta este, despre sens și dimineți în care te trezești și știi cu toată ființa ta ca nimic nu va mai fi cum a fost. Și despre drumul înapoi „Acasă”.
Când totul se prăbușește în jur cine ești? Când pică rând pe rând tot felul de atașamente, precum foile de ceapă cine ești? Puf! A dispărut numele, meseria, posibil și banii, statutul. Singurul care rămâne e sufletul, acasă al fiecărui dintre noi. Și sufletul vrea să ne spună o poveste. Probabil că era destul de ostenit de i-a trebuit atâta vreme Acasă.
Si iată-ma în dimineața lui 15 martie pornind la drum. Un drum plin de sens și asemănându-se cu El Camino, doar un El Camino spre înauntrul meu, care țipa dd multă vreme că are nevoie de mine.

Alice Nicolae
Alice Nicolae

Da, s-au închis teatrele. Da, nu am mai putut preda. Dar da, nu aș schimba cu nimic acest an, pentru că a fost un profesor drept și adevărat. Mi-a arătat ce nu mai putea fi amânat : avem nevoie de noi înșine și unii de alții. Avem nevoie să ne reamintim că suntem Lumină, că suntem Sens, că suntem Iertare și acolo unde se poate, chiar Iubire. Și toate astea nu pot fi găsite decât în interiorul nostru. Lumea a tăcut pentru ca sufletele nostre să vorbească. Și ce povești frumoase ne-au spus. Pentru că da, în momentele dificile, există o tristă și usturătoare frumusețe.
Ascultă-te.
A trebuit să învăț din nou să „respir”. Cu toții am făcut-o și încă o mai facem. Mi-am reluat activitatea în mediul online și ușor, ușor am înțeles că nimeni și nimic nu îți poate lua menirea, pentru că ești menirea ta și vei găsi întotdeauna o Cale să fii ceea ce ești. Cu o singură condiție :să știi cine ești dincolo de Alice, 34 ani, femeie, actor, soție, probabil, la un moment dat și mamă. Proiecții, iluzii, care nu au putut să nu se risipească în fața unui așa maestru al adevărului… Anul 2020.
Am murit și am înviat de câteva ori, dar am rămas vie, atât de vie, cum n-am fost niciodată. Suflete, bine ai revenit acasă, un alt fel de #staiacasă.
În umbra Divinului ești mereu în Lumină!

__________

ALICE NICOLAE – actriță și formator, se dedică celor care au nevoie de cunoștințele și puterea sa de muncă, de zâmbetul și de speranța ei, încă din 2011. Este mâna organizatorică discretă din spatele multor evenimente culturale dedicate strângerii de fonduri pentru cazuri sociale, pentru oameni care au nevoie reală de o mână de ajutor sau de o comunitate care să susțină o cauză cu greutate.

Alice Nicolae
Alice Nicolae

Munca ei este o asigurare a valorilor morale și a încrederii că lumea se poate transforma în bine! Alice susține cursuri de actorie, dezvoltare spirituală, improvizație teatrală, public speaking pentru companii dar și ateliere de stăpânire a prezenței în fața publicului pentru diferite categorii de clienți. Este absolventă a UNATC, a Facultății de teatru și film la secția Actorie și absolventă de Master a aceleiași universități, la clasa profesorului Gelu Colceag.
A urmat studii de comunicare în diplomație și a participat la o serie relevantă de workshopuri internaționale dedicate formării și dezvoltării unei atitudini puternice în domenii de activitate care includ prezența în public.
A făcut parte din trupa de teatru a mult iubitului Ioan Gyuri Pascu, iar cea mai recentă împlinire profesională a fost aceea de a fi absolvit cursul de actorie film în clasa celui mai cunoscut coach de la Hollywood – Bernard Hiller.

Citatul ei preferat : ” Dacă tu investești în tine, și ceilalți vor investi.”

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.